Четвер, 17.08.2017, 08:56
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Властивості продуктів бджільництва | Реєстрація | Вхід
0669755783 
Ігор Володимирович

МЕНЮ САЙТУ
ФОРМА ВХОДУ
КРАЩА ПРОПОЗИЦІЯ ДНЯ

Супозиторії для лікування простатиту, геморою та жіночих хвороб 
80 грн./упаковка


Віск 


Високоякісний, жовтий, очищений віск з забрусу
 90 грн./упаковка 300 г.
ПОШУК НА САЙТІ
МИ РЕАЛІЗУЄМО

 

КОНТАКТИ

НАШІ САЙТИ

 



 


СТАТИСТИКА САЙТУ


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

МЕДОВА

ПОЛТАВЩИНА



Трутневий розплід - це сукупність личинок, предкуколок і лялечок трутнів. Гомогенат виробляють з 7-денних личинок бджолиних трутнів, коли вони ще знаходяться в стадії відкритого розплоду. Личинок механічним способом видаляють з стільника і подрібнюють до отримання однорідної (гомогенної) маси, іноді це роблять способом пресування трутневих стільників. У результаті виходить однорідна непрозора сметанообразная маса, злегка тягуча, світло-жовтого кольору зі специфічним смаком і запахом. Іноді гомогенат трутневих личинок ще називають трутневим молочком.


У складі гомогенату трутневих личинок (ГТЛ) виявлені протеїни (білки) -10-20%, вуглеводи - до 5,0%, жири - 5,0-6,3%, амінокислоти - 11,4%. Гомогенат багатий мікроелементами: калієм, натрієм, кальцієм, фосфором, магнієм, залізом та ін У ГТЛ є вітаміни А, Е, В1, В2, В3, В5, В6. Серед продуктів бджільництва гомогенат по спектру вітамінного складу займає перше місце, випереджаючи навіть маточне молочко.
Відомо, що ще 1,6 млн. років тому людина прямоходяча вже вживала розплід бджіл і трутнів у великій кількості.


У розплоді трутнів набір незамінних кислот становить, на думку вчених, "ідеальний білок"! Як трутневий розплід, так і маточне молочко підвищують рівень метаболізму в період активної м'язової діяльності, завдяки чому зростає їх фізична витривалість. Гомогенат трутневих личинок (ГТЛ) має більш високий рівень вмісту стероїдних гормонів (5-10 разів).
У Китаї та Японії, а також і в інших країнах, ГТЛ застосовують як стимулятор розвивається дітей, а також при лікуванні захворювань органів травлення і психічних розладах. Продукт з успіхом використовується у фармацевтичній і косметичній промисловості. Кітайські дослідники даказали, що ГТЛ має виражену дію на ріст пухлин.


Широкий інтерес до ГТЛ пояснюється тим, що він на 50% складається з тих же компонентів, що і "королівське желе" - маточне молочко. Але решта 50% природних речовин володіють властивостями, які надають готовому продукту неповторні якості. Біологічна активність і харчова цінність ГТЛ за багатьма показниками вище, ніж у маточного молочка. У першу чергу продукт необхідний для нормального обміну речовин, харчування тканин і органів чоловіків. Сприяє зниженню підвищеного артеріального тиску за рахунок регуляції тонусу кровоносних судин і рівня кровообігу, а також зниження рівня холестерину в крові. Трутневе молочко підвищує статевий потяг і фізичну працездатність. Цей продукт повинен бути основним доповненням у поживному раціоні чоловіків, які хочуть завжди бути у формі! Крім того, регулярне вживання продукту допоможе запобігти розвитку таких захворювань: простатиту, аденоми передміхурової залози і, як наслідок, зниження статевих функцій. За відгуками чоловіків, які постійно приймають гомогенат, цей натуральний препарат істотно ефективніше хімічної віагри. Дослідження показують, що прийом ГТЛ стимулює функціонування яєчників і у жінок. Причому стимулюючий вплив на активність статевих залоз у гомогенату виражено навіть більше, ніж у маточного молочка. Пояснюється такий ефект тим, що в ГТЛ стероїдних гормонів в 5-10 разів більше, ніж в маточне молочко.
Все це дозволяє з упевненістю стверджувати, що прийом ГТЛ нормалізує сферу інтимних відносин у родині з усіма витікаючими з цього факту позитивними наслідками.
Спосіб застосування гомогенату: вранці та вдень по 1-1,5 чайної ложки під язик за 30 хвилин до їди.
Через наявність в гомогенаті великої кількості «живих» складових (ферментів, гормонів) він дуже критичний до умов виробництва і, особливо, зберігання. Так, зокрема, нативний (натуральний) ГТЛ втрачає свої властивості під дією прямих сонячних променів, а також при зберіганні при кімнатній температурі протягом більше 1 години. Нативний гомогенат можна зберігати в холодильнику при температурі +2-5 ° С не більше 24 годин, а при температурі -5-8 ° С - до 30 діб. Для більш тривалих термінів зберігання ГТЛ повинен бути спеціальним чином законсервований (медом, спиртом, сумішшю лактози з глюкозою).

  Купити підмор у нас

Підмор бджолиний це висушені тільця бджіл, які померли природнім шляхом. У тільці бджіл є такі цінні та лікувальні речовини як гепарин, невеликий залишок бджолиної отрути, глюкозамін, меланін, оцтова кислота, хітин і хітозан та інші біологічно-активні речовини. Пасічники його заготовляють переважно навесні під час весняної ревізії бджолосімей.

Повідомлення про те, що тіло робочої бджоли складається з біологічно активних речовин, надійшло від Санкт - петербурзьких апітерапевтів та бджолярів на початку 80-х років, які вже на науковому рівні провели випробування відварів та спиртових екстрактів на основі висушеного та подрібненого бджолиного підмору.  Домішки гепарину активно використовують американські дієтологи для ефективного схуднення людей з надмірною вагою».


 Фармакологи добувають гепарин з хітинового покриву бджіл (це досить дорогий препарат), а ось тіла робочих бджіл можна значно дешевше використовувати людям з обмеженими доходами. Так, настій бджолиних тіл на 70-процентному спирті використовують для лікування суглобів при ревматизмі та невралгії. Порошкові, одержаному після перетирання сухих бджолиних тіл, приписують здатність розчиняти камені в сечовому міхурі, а також лікувати захворювання органів слуху та зору.

Так ось саме в хітиновим покриві бджіл є багато лікувальних хімічних речовин, вони допомагають при запальних процесах, для стабілізації кров'яного тиску, благотворно діє на систему кровопостачання і стан судин.

І найголовніше властивість підмору в тому, що він підвищує імунітет людського організму. А з хорошим імунітетом ми чи не хворіємо або легше переносимо хвороби.

Фармацепти і доктора медичних наук останнім часом все частіше і частіше звертаються за допомогою до природних джерел корисних речовин, таких як бджолиний помор. Підмор (тіла померлих бджіл) несе в собі цілий комплекс вітамінів (С, Д, Е, К, Р) меланіну і амінокислот.

Вже на другому місяці життя вживаючи продукти бджільництва бджілка накопичуе в свое тільце всі корисні речовини які є в меді, прополісі, пилку, маточному молочкці, воску і бджолиній отруті.

Виходить, що навіть після смерті ці корисні комахи продовжують, лікувати і давати людям здоров'я. Життя людей на землі тісно пов'язана з життям бджіл все, що ми їмо, не виникло без запилення бджіл. І навіть те чім ми лікуємося, теж нам дають бджоли.

Раніше лікування бджолиною підмор вважалося якимось знахарськими зіллям, що викликають у людей асоціації з чаклунством або шаманством, але це, не так. На сьогоднішній день вченими планети проведено безліч аналізів хітинового покриву бджіл. І доведено що у бджіл міститься всі вище перераховані елементи.

Склад бджолиного підмору:

Волога -10%

Білок -50%

Мінеральні речовини -10%

Меланіни - 20%

Хітин - 10%

 
Так як людський організм не може синтезувати, деякі з цих речовини з інших продуктів то в цьому разі потреба людського організму у вживанні бджолиного підмору дуже висока.

Китайська медицина також як і культура є найдавнішою на планеті з тих, що збереглися до нашого часу. Так ось саме китайці найбільш широко використовують бджолиний підмор і хітінозан, який є в підморі. Одне з ласощів для китайців це печиво до чаю, де замість родзинок в печиві бджоли. Може тому китайців так багато і вони так довго живуть і так багато працюють.

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2


Маточне молочко – продукт верхньощелепних і глоткових залоз робочих бджіл, найдивовижніший і феноменальний продукт бджільництва. Звичайна личинка бджоли, харчуючись маточним молочком, збільшується в 1600 разів (!). У своєму розвитку всього за 5 днів і перетворюється на бджолину матку, тривалість життя якої практично в 30 разів довше, ніж у робочої бджоли.


Маточники закладають бджоли при втраті матки, при готуванні до роїння,а також при заміні матки. Представляє собою воскову надбудову, схожу на форму жолудя, всередині якої знаходиться личинка майбутньої матки залита маточним молочком - кремоподібною білувато-жовтою рідиною.


Маточне молочко - це унікальне співвідношення 110 різних сполук і мінеральних речовин які виробляються залозами бджіл годувальниць. В сухому вигляді маточне молочко - це 40 відсотків білків, 0,8 % жирів, 21 % вуглеводів, 2,3% мінеральних елементів. Ця речовина містить багато вітамінів, особливо групи В. Велика кількість амінокислот, високоактивних речовин, які характеризують його як біокаталізатор життєво важливих процесів у клітинах організму. Виявлені ферменти: інвертаза, амілаза, глюкооксидаза, холінестераза, карбонові та оксикарбонові кислоти. Макро і мікро елементи (калій, натрій, кальцій, фосфор, магній, залізо, марганець, мідь, нікель, кобальт, кремній, хром, ртуть, вісмут, миш’як).



Збір маточного молочка на пасіках - це дуже трудомісткий процес (збирається по десятих частин грама) і триває він всього кілька тижнів на рік. Це сильно позначається на його вартості. Не дарма маточне молочко отримало назву «королівське желе», адже у давні часи тільки королівська знати мала можливість вживати його. Для цього процесу на пасіці відбираються окремі найсильніші сім'ї у яких забирають матку та встановлюють спеціальні прививочні рамки. На цих рамках бджоли будують маточники, з яких збирається маточне молочко.



Важливо знати: щойно маточне молочко потрапляє за межі свого природного середовища, воно починає втрачати свої оздоровчі і лікувальні властивості. Є методи його зберігання які дозволяють в більшій або меншій мірі його зберегти ( змішування з медом, висушування і утворення порошкоподібної маси, замороження в свіжому вигляді ). Жоден спосіб не зберігає його властивості в повній мірі. Лише маточник щойно взятий у бджолиної сім’ї і спожитий людиною на місці дає 100 відсоткове надходження у організм людини оздоровчих і лікувальних сполук маточного молочка.

За висновками вчених маточне молочко має саме збалансоване поєднання мікроелементів з усіх відомих біологічних стимуляторів. Саме завдяки такому складу компонентів, воно володіє винятковими фармакологічними діями. До складу маткового молочка входить дезоксирибонуклеїнова кислота (ДНК) у кількості 230-240 мкг / г, яка несе спадкову інформацію на загальне одужання організму, воно дає відчутні результати омолодження організму, надаючи регенеративне вплив на старіючі клітини і тканини. Основний біологічний принцип дії маточного молочка – підвищення імунітету організму до такого рівня, що він сам справляється з хворобою. Маточне молочко успішно застосовують для профілактики найскладніших захворювань різної етіології у всьому світі. Під його впливом поліпшується процес лактації у годуючих матерів, регулюється обмін речовин, відновлюються сили, також поліпшує роботу статевої системи у жінок та чоловіків, оздоровлює ендокринну систему, пригнічує розвиток деяких пухлин, підвищує апетит, тонус і тургор (внутрішній гідростатичний тиск живої клітини). Маточне молочко викликає бадьорість. Підвищує життєвий тонус (особливо у літніх і ослаблених людей), покращує апетит, нормалізує обмінні процеси в тканинах, поліпшує їх харчування, активізує ферментні процеси та обмін речовин в цілому, покращує вегетосудинну регуляцію, зір, пам'ять, надає регулюючу дію на артеріальний тиск, володіє протиспастичних властивостями (сприяє, наприклад, ліквідації спазмів судин), стимулює кровотворну функцію, знижує рівень цукру в крові, має протирадіаційних властивостями, прискорює виведення з організму різних отрут, в тому числі і важких металів. «Королівське желе» стимулює і регулює також функцію імунної системи, знижує вміст холестерину в крові і тканинах організму (під впливом маточного молочка зменшується всмоктування його в кишечнику, крім того, холестерин активніше починає використовуватися для синтезу стероїдних гормонів, при цьому спостерігається і деяке збільшення в печінці жирних кислот, що сприяє виведенню холестерину через жовчні шляхи), має протизапальну, протипухлинну та біостимулюючу дію. Всі ці позитивні властивості маточного молочка послужили підставою для призначення його лікарями як лікувального і профілактичного засобу при анемії (маточне молочко стимулює кровотворення, підвищуючи кількість еритроцитів і гемоглобіну), занепаді сил і в період одужання після важких захворювань. Маточне молочко рекомендується також як тонізуючий засіб, який відновлює організм при сильній фізичній і нервовій перевтомі. Після вживання його ослабленими дітьми, вже через кілька днів ... Читати далі »

 

  Купити мед у нас

Мед - цукриста речовина, вироблена у бджолиному гнізді з квіткового нектару, або паді. До його складу входить близько 300 речовин і зольних елементів, але основу становлять прості цукри - глюкоза і фруктоза. Бджоли заготовляють мед для свого харчування протягом року та вирощування розплоду. Падевий мед бджоли збирають з солодких виділень попелиць та медяної роси. Це рідкісний, але цінний для споживання людей мед, бо він містить багато мікроелементів. У сучасному бджільництві добувають в основному квітковий мед

Сорти меду класифікують залежно від виду рослин з яких зібрано нектар: гречаний, соняшниковий, липовий, акацієвий, ріпаковий, тощо. Часто пасічники заготовляють мед зібраний з кількох видів рослин - поліфлорний: з різнотрав'я, "травневий", лісовий, тощо. За зовнішніми ознаками кожен сорт меду різниться смаком, ароматом, кольором, густиною, здатністю до кристалізації. Ці властивості забезпечують мікроскопічні пилкові зерна, які розчинені у медові, ароматичні речовини нектару та співвідношення глюкози і фруктози.

Принесений нектар рослин бджоли складають у стільники вулика та поступово переробляють на мед. Цей процес складається з випаровування вологи, ферментації та зміни хімічної структури меду. Коли мед дозріває, бджоли його запечатують восковими кришечками у стільниках (консервують).

Склад меду (зрілого):

  1. Фруктоза - до 40 %.
  2. Глюкоза - до 30 %.
  3. Сахароза - до 5 %.
  4. Інші цукри (понад 40 видів) - до 1%.
  5. Азотисті сполуки (білки, амінокислоти) - до 0,5%.
  6. Мінеральні речовини (13-20 найменувань) - до 0,3%.
  7. Органічні кислоти (лимонна, яблучна, глюконова, молочна та інші).
  8. Ферменти (інвертаза, амілаза, каталаза та інші).
  9. Ароматичні речовини.
  10. Вітаміни (В, С).
  11. Біогенні стимулятори.
  12. Вода - до 18 %

Пасічники відкачують мед у спеціальних медогонках, де прокручуються розпечатані стільники. За допомогою відцентрової сили мед витікає з комірок. Відкачаний мед фільтрується та зберігається у ємностях до реалізації. Найкращі умови зберігання: харчові герметичні ємності, темне, без сторонніх запахів приміщення, стабільна температура 12-18 град.С.  

Останнім часом популярності набуває стільниковий мед, який реалізується у невідкачаних, запечатаних стільниках. Цей мед набагато корисніший, адже він не стикався з повітрям, металом медогонки чи тарою. Він не втрачає свого природнього аромату, лікувальних властивостей та активності ферментів.

Мед зстосовують як загальнозміцнюючий засіб, при лікуванні простудних, захворювань та хвороб шлунково-кишкового тракту. Темні сорти меду корисні хворим на серцево-судинні заховрювання. Особливо корисно вживати мед дітям для посилення обмінних процесів та розвитку.

Детальніше про сорти меду


Купити прополіс у нас

Прополіс - дуже цінний продукт бджільництва. Бджоли виробляють прополіс у вигляді клейкої суміші різних смолянистих речовин, бальзамів зібраних з бруньок, стебел та листків. Іноді його можна помітити у вигляді темного блискучого обніжжя у кошиках задніх ніжок бджіл.

У вулику до зібраних речовин комахи домішують віск, квітковий пилок та виділення верхньощелепних залоз. Комахи використовують його для дезінфекції свого гнізда та щільників, заклеюють ним отвори у вулику, полірують поверхню його стінок. Без цієї речовини існування бджолиної сім’ї неможливе – вона гине через деякий час від хвороб.

Цей цілющий продукт давно використовувався людиною для лікування, бальзамування тіл, виготовлення лаку та інших потреб. Відомі десятки корисних властивостей цього природнього бальзаму. Але найважливіша з них – бактерицидна. Вона забезпечує стерильність гнізда бджіл. Цих дивовижних комах вважають найчистішими представниками тваринного світу на планеті Земля. 

Технологія одержання прополісу основана на інстинкті бджіл замащувати прополісом щілини. У бджолиному гнізді прополіс розміщений нерівномірно. Місцями його найбільшого скупчення є: вуликова стелина (яка виконує роль стелі), верхні бруски рамок і льоток. Бджолярі використовують відповідні пристосування в цих місцях для збільшення збору товарного прополісу. Встановлено, що сумарна кількість цього цінного продукту у вулику складає приблизно 150-200 г. Без шкоди для бджолиної сім’ї можна щорічно відбирати до 80 г товарного прополісу, якщо ж застосувати стимулювання бджіл до прополісування, збір прополісу можна значно збільшити.

Біологічні властивості прополісу обумовлені унікальним комплексом хімічних сполук, що входять до його складу, перш за все фенольних сполук – флавоноїдів та фенолкислот. У прополісі також містяться Калій, Кальцій, Фосфор, Натрій, Магній, Сульфур, Хлор, Алюміній, Ванадій, Ферум, Манган, Цинк, Купрум, Силіцій, Селен, Цирконій, Гідраргірум, Флуор, Кобальт і інші зольні елементи у сприятливому для організму людини співвідношенні. Всі мінеральні речовини прополісу активізують діяльність біологічних центрів організму, забезпечують їх ритмічне функціонування.

Прополіс широко застосовується у народній медицині як ранозаживляючий, антибактеріальний, протигрибковий, противірусний засіб. Також успішно використовують його для очищення кровоносних судин, покращення роботи травної системи та лікування захворювань зубів і порожнини рота.

З прополісу виготовляють спиртовий екстракт, прополісну мазь, прополісний мед та інші лікувальні засоби. Зберігають прополіс у скляній закритій тарі у темному прохолодному місці. Термін зберігання необмежений.


   Купити віск та воскові свічки у нас

Бджолиний віск - цінний продукт, який з давніх-давен широко використовується людиною для виготовлення свічок, лікувальних мазей, бальзамів, косметичних засобів. Нині налічується понад 40 галузей народного господарства де застосовується бджолиний віск.

Натуральний бджолиний віск добувають з бджолиних гнізд. За допомогою нього бджоли будують стільники для вирощування розплоду та складання меду. Віск у вигляді тоненьких пластинок виділяють особливі воскові залози робочих бджіл, розташовані з нижнього боку черевця.

В середньому пасічники можуть заготовляти за сезон близько 0,3-1 кг. воску з бджолосім'ї. Для цього на спеціальних воскотопках перетоплюються відбраковані стільники, обрізки, воскові надбудови. Найякісніший віск (капанець) отримують за допомогою сонячної воскотопки.

За хімічним складом він відноситься до складних органічних речовин і, як стверджують окремі вчені, є найменш вивченим продуктом бджільництва. Це нероздільна суміш складних ефірів, вільних жирних кислот, насичених вуглеводів, мінеральних солей, ароматичних та фарбуючих речовин, а за повідомленням французьких дослідників, у ньому містяться сильні антимікробні сполуки та дуже багато вітаміну А. Чистий віск легший від води при температурі до ЗО градусів — твердий, від 35 до 45 градусів — пластичний, при 61 - 64 — рідкий. Віск не розчиняється у воді, але добре розчинний у бензині, ефірі та ін. На колір білий, жовтий, світло - коричневии, рідше — оранжевий, темно-коричневий і навіть чорний, у залежності від воскосировини та способу переробки. Світлі сорти воску ціняться вище, ніж темні.


Бджолиний віск — виключно стійка речовина, яка непідвладна ні часові, ні волозі. Зафіксований випадок, коли бджолиний віск пролежав у землі близько 3 тисяч років, не втративши своїх фізичних властивостей.

Віск віддавна використовується людиною. З глибокої давнини людині відомі лікувальні властивості воску. В народній медицині віск застосовується для лікування таких захворювань, як запалення гайморових порожнин, астми, алергічної нежиті. Бджолиний віск ефективний як протизапальний засіб при лікуванні ревматичних і м’язових болів. Жування воску з медом (щільник, зрізки, забрус) застосовують при гаймориті та ангіні. Потрапивши до шлунку у невеликих кількостях, віск не перетравлюється, а діє як очисник, притягуючи до себе і виводячи з організму шкідливі шлакові речовини. Крім того, практична медицина використовує віск для заспокоєння нервової системи, зняття апатій та депресій користується послугами так званої аромотерапії, тобто, лікування хворих приємними запахами. Тож, любі земляки, посидьте з півгодини біля запаленої воскової свічки, і вогонь її, підсилений специфічним ароматом згорілого воску, завжди допоможе вам позбавитись недобрих думок та хандри, покращити настрій та фізичний стан. Крім того, запалені воскові свічки – це символ жертовного служіння Богу та людської молитви до нього.






   Квітковий пилок містить цінні харчові та біологічно активні речовини. До його складу входять білки, вуглеводи, ліпіди, нуклеїнові кислоти, зольні елементи, різні вітаміни та інші корисні речовини. Білок, що міститься в квітковому пилку, за біологічною цінністю перевершує властивості білка, що міститься в молоці. Жири містять лауринову, міристинову, пальмітинову та стеаринову жирні кислоти. Спільна дія лінолевої, ліноленової і арахидонової кислот сприяє регулюванню гормональної активності організму людини; вони допомагають знизити концентрацію холестерину в крові й виводять його з організму людини. 


   Пилок також містить різні фосфоліпіди, які є і в напівпроникних мембранах клітин людського організму. Ці речовини сприяють регулюванню надходження іонів, беруть участь в процесі обміну речовин. До складу пилку входять і фітостерини (0,5-1,5%). Особливо важливою речовиною є 3-фітостерин, який має протиатеросклерозну дію і є антагоністом холестерину в організмі людини. Ліпіди в пилку представлені парафіновими вуглеводами (трікозан, гептакозан та інші). Пилок також містить каротиноїди, які в людському організмі перетворюються на вітаміни А і С.
   Завдяки вмісту в пилку урсолової та інших 3-терпенових кислот, він має протизапальну, ранозагоювальну, кардіотонічну та протиатеросклерозну дії. Ферменти пилку впливають на обмінні процеси, сприяють регулюванню біохімічних процесів. Крім того, пилок містить з'єднання, які наділені гормональними властивостями, а також речовини, що мають антибіотичну дію. 

Отримання пилку

Пилок бджоли збирають на квіткових рослинах та використовують його для годування личинок.


Пилок, або обніжжя, яке збирають і приносять бджоли, збирається за допомогою спеціальних пилкозбирачів. Даний спосіб діє таким чином. Для того щоб залетіти у вулик, бджоли, які збирають пилок, проходять через пиловідбірну решітку з отворами діаметром приблизно 5 мм. Пробираючись через решітку, бджоли втрачають частину обніжжя, яке, відриваючись, потрапляє у спеціально встановлений лоточок, який закритий зверху сіткою з отворами діаметром 3-3,8 мм. Через ці отвори частинки обніжжя легко проходять, а бджоли ні.

  Зберігання пилку

   Висушений пилок слід зберігати не більше 1 року. Зберігати пилок слід в харчовому посуді у темномі місці при температурі 0-14 С. Якщо зберігати пилок правильно, то через півроку він втрачає 20-25% цілющих властивостей, через один рік – 40-45%, через два роки пилок втрачає всі цілющі властивості. 



Медова Полтавщина - мед, віск, прополіс, пилок, воскові свічки, медовуха © 2017