Субота, 19.08.2017, 06:27
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Властивості продуктів бджільництва | Реєстрація | Вхід
0669755783 
Ігор Володимирович

МЕНЮ САЙТУ
ФОРМА ВХОДУ
КРАЩА ПРОПОЗИЦІЯ ДНЯ

Супозиторії для лікування простатиту, геморою та жіночих хвороб 
80 грн./упаковка


Віск 


Високоякісний, жовтий, очищений віск з забрусу
 90 грн./упаковка 300 г.
ПОШУК НА САЙТІ
МИ РЕАЛІЗУЄМО

 

КОНТАКТИ

НАШІ САЙТИ

 



 


СТАТИСТИКА САЙТУ


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

МЕДОВА

ПОЛТАВЩИНА

Властивості продуктів бджільництва
21:59
Мед
 

  Купити мед у нас

Мед - цукриста речовина, вироблена у бджолиному гнізді з квіткового нектару, або паді. До його складу входить близько 300 речовин і зольних елементів, але основу становлять прості цукри - глюкоза і фруктоза. Бджоли заготовляють мед для свого харчування протягом року та вирощування розплоду. Падевий мед бджоли збирають з солодких виділень попелиць та медяної роси. Це рідкісний, але цінний для споживання людей мед, бо він містить багато мікроелементів. У сучасному бджільництві добувають в основному квітковий мед

Сорти меду класифікують залежно від виду рослин з яких зібрано нектар: гречаний, соняшниковий, липовий, акацієвий, ріпаковий, тощо. Часто пасічники заготовляють мед зібраний з кількох видів рослин - поліфлорний: з різнотрав'я, "травневий", лісовий, тощо. За зовнішніми ознаками кожен сорт меду різниться смаком, ароматом, кольором, густиною, здатністю до кристалізації. Ці властивості забезпечують мікроскопічні пилкові зерна, які розчинені у медові, ароматичні речовини нектару та співвідношення глюкози і фруктози.

Принесений нектар рослин бджоли складають у стільники вулика та поступово переробляють на мед. Цей процес складається з випаровування вологи, ферментації та зміни хімічної структури меду. Коли мед дозріває, бджоли його запечатують восковими кришечками у стільниках (консервують).

Склад меду (зрілого):

  1. Фруктоза - до 40 %.
  2. Глюкоза - до 30 %.
  3. Сахароза - до 5 %.
  4. Інші цукри (понад 40 видів) - до 1%.
  5. Азотисті сполуки (білки, амінокислоти) - до 0,5%.
  6. Мінеральні речовини (13-20 найменувань) - до 0,3%.
  7. Органічні кислоти (лимонна, яблучна, глюконова, молочна та інші).
  8. Ферменти (інвертаза, амілаза, каталаза та інші).
  9. Ароматичні речовини.
  10. Вітаміни (В, С).
  11. Біогенні стимулятори.
  12. Вода - до 18 %

Пасічники відкачують мед у спеціальних медогонках, де прокручуються розпечатані стільники. За допомогою відцентрової сили мед витікає з комірок. Відкачаний мед фільтрується та зберігається у ємностях до реалізації. Найкращі умови зберігання: харчові герметичні ємності, темне, без сторонніх запахів приміщення, стабільна температура 12-18 град.С.  

Останнім часом популярності набуває стільниковий мед, який реалізується у невідкачаних, запечатаних стільниках. Цей мед набагато корисніший, адже він не стикався з повітрям, металом медогонки чи тарою. Він не втрачає свого природнього аромату, лікувальних властивостей та активності ферментів.

Мед зстосовують як загальнозміцнюючий засіб, при лікуванні простудних, захворювань та хвороб шлунково-кишкового тракту. Темні сорти меду корисні хворим на серцево-судинні заховрювання. Особливо корисно вживати мед дітям для посилення обмінних процесів та розвитку.

Детальніше про сорти меду

| Теги: про мед, бджолопродукти, пчелопродукты, мед, купити мед, купити продукти бджільництва, о меде, продукты пчеловодства, пчелопродукт
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Медова Полтавщина - мед, віск, прополіс, пилок, воскові свічки, медовуха © 2017