Пилок бджолиний

Пилок квітковий весняний очищений, висушений
Вага: 150 грам, відпускається у крафт пакеті з прозорим вікном "Дой-пак".
Корисні властивості, застосування квіткового пилку
Пилок бджоли збирають на квіткових рослинах з тичинок та використовують його після консервації для годування своїх личинок. Приносять його бджоли на задніх ніжках у спеціальних кошиках, тому його ще називають бджолиним обніжжям. Складають бджоли пилок у комірки та заливають медом і ферментують, після чого він перетворюється на пергу, яку й використовують для корму.
Пасічники збирають квітковий пилок спеціальними пилковловлювачами, які розміщують на льотках вуликів. Бджоли з обніжжям пролазять через спеціальні отвори, при цьому гранули пилку опадають у спеціальне коритце. Після цього бджолярі свіжозібраний квітковий пилок просушують до твердого стану у спеціальних сушарках та зберігають до реалізації.
Квітковий пилок містить цінні харчові та біологічно активні речовини. До його складу входять:
- білки, амінокислоти;
- вуглеводи;
- ліпіди;
- органічні та нуклеїнові кислоти;
- мінеральні речовини;
- рутин, вітаміни групи В та інші корисні речовини.
Спільна дія рідкісних органічних кислот, мінеральних та біологічно-активних речовин, які містяться у пилку, сприяє регулюванню гормональної активності організму людини; вони допомагають знизити концентрацію холестерину в крові й виводять його з організму людини.
Бджолиний пилок сприяє стимуляції життєдіяльності систем організму, покращує пам'ять та імунітет. Надзвичайно ефективний пилок для профілактики і лікування чоловічих захворювань: простатиту, аденоми передміхурової залози, при імпотенції. Рекомендується для вживання людям похилого віку, а також тим хто зазнає інтенсивних фізичних та розумових навантажень. Пилок застосовують для ослаблених людей у післяопераційний період.
Висушений квітковий пилок слід зберігати не більше 1 року. Зберігати пилок слід в харчовому посуді у темномі прохолодному місці при температурі 0-5 С. Вживати по 0,5-1 чайній ложці натщесерце 2 рази на день (бажано з медом).