Наші контакти
На зв'язку пн-сб 9-00 - 18-00
 Особистий кабінет
 Кошик
Товарів: 0
Головна » Статті » Застосування продуктів бджільництва

8 причин їсти мед щодня.

Властивості меду

Лікарі недарма пропонують замінити цукор на мед. Цей продукт унікальний за насиченістю корисними властивостями продукт бджільництва покращує самопочуття,  дарує красу і підтримує молодість. Про цілющі властивості меду було відомо ще в Давньому Єгипті. Сучасна наука доводить, що кожна крапля меду містить більше 70 дуже важливих для здоров'я людини речовин . Вуглеводи,  які в ньому присутні (глюкоза і фруктоза ), порівняно із звичайним цукром набагато легше засвоюються організмом, сприяючи збереженню сили м’язів і нормальному росту. Особливо це важливо для дітей.  Ферменти, які входять до складу меду, стимулюють травні процеси і покращують обмін речовин. Білки, які є в меду беруть участь в утворенні гормонів. Мінеральні речовини, присутні в цьому продукті, регулюють діяльність нервової системи, тканинне дихання, кровотворення. 

Навіщо потрібно їсти мед 

  1. Мед захищає організм від раку і хвороб серця. Головними захисниками є потужні харчові антиоксиданти - флавоноїди. Лікарі кажуть , що якщо сердечники будуть протягом 1-2 місяців приймати по 50 г меду в день, то їх загальний стан обов'язково покращиться. 
  2. Мед в народній медицині вважається другом шлунка. Він може бути лікувальним засобом при виразці шлунка і дванадцятипалої кишки, гастритах і інших захворюваннях шлунково-кишкового тракту. При виразковій хворобі, наприклад, рекомендується приймати 30 г меду вранці , 40 г вдень і 30 г ввечері за 1,5-2 години до їжі, або через 3 години після їжі в розчині теплої води. 
  3. Мед володіє сильним антисептичним ефектом, і якщо регулярно приймати його вранці всередину натщесерце, це не дозволить розвинутися гастриту, холециститу і панкреатиту. Швидко проходячи по шлунково-кишковому тракту, мед вбиває шкідливі бактерії і мікроби і сприяє загоєнню ранок на слизовій оболонці шлунка. 
  4. Мед незамінний при застуді. Зазвичай його розчиняють у молоці (1 ст. Ложка меду на склянку теплого молока), або змішують з лимонним соком (сік 0,5-1 лимона на 100 г меду). Всім відомий такий засіб, як редька з медом. У верхній широкій частині ретельно вимитої редьки потрібно вирізати ямку з таким розрахунком, щоб туди увійшли 2 ложки рідкого меду. Залив її медом, накрийте зверху щільним папером і дайте настоятися 3-4 години. Приймати настій редьки з медом рекомендується по 1 чайній ложці 3-4 рази на день до їжі та перед сном. 
  5. Мед допомагає регулювати рівень цукру в крові. Хоча мед, і цукор обидва солодкі на смак і містять в собі глюкозу і фруктозу, саме мед вважається ідеальним харчуванням для печінки, так як співвідношення фруктози і глюкози в ньому практично один до одного. 
  6. Мед рятує від шкірних захворювань і бореться зі старінням організму.  При накладенні меду на ушкоджену поверхню шкіри в ній посилюється кровотік і відтік лімфи. Ранка при цьому немов би промивається , що покращує живлення клітин і згубно діє на мікроби , стрептококи , стафілококи і ін..  Як косметичний засіб можна використовувати медову воду для вечірнього вмивання ( 1 ст. ложка меду на 2 склянки теплої води) - це робить шкіру бархатистою і розгладжує зморшки. У поєднанні з іншими інгредієнтами мед надає шкірі зволожуючі і живильні дії. 
  7. Мед - відмінний пробіотик. Він покращує травлення і відновлює корисну мікрофлору організму, оскільки включає в себе до шести видів лактобацил і чотирьох видів біфідобактерій. Мед є природним антидепресантом. Вважається, що люди, що приймають його вранці, легше справляються з синдромом хронічної втоми, який останнім часом особливо поширена серед жителів великих міст. Вони менш агресивні, дратівливі, менш сприйнятливі до різних стресових ситуацій. 
  8. Мед корисний для розуму. Замість звичного бутерброда з сиром чи ковбасою вранці краще з'їсти трохи меду. Білкова їжа, необхідна для стимулювання м'язової діяльності, необхідна організму об 11-12 годині. З 7 до 9 години найважливіше налаштувати на роботу мозок. Мед найкращим чином «заряджає» мозок енергією , що однаково важливо як для дорослих , так і для дітей. 

Скільки їсти меду 

Для профілактики доросла людина може з'їдати по 60-100 г. меду на добу у декілька прийомів, розділивши цей обсяг на 4-6 порцій. Для дітей цю норму слід зменшити вдвічі. Починати свій день найкраще з чайної ложечки меду, розчиненої в 100 г теплої води - в гарячій воді мед втрачає свої лікувальні властивості. Такий медовий напій рекомендується вживати натщесерце за 30 хвилин до сніданку, перед чищенням зубів.

 

Дата: 2022-01-10 | Автор: Соколов Ігор
Категорія: Застосування продуктів бджільництва
Переглядів: 5212 | Теги: вживання меду, для чого мед, користь від меду, споживання меду | Рейтинг: 4.7/7
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]