Головна » Статті » Застосування продуктів бджільництва |
Застосування настоянки бджолиного підмору
Властивості підморуНастойка підмору виготовляється з здорових бджіл, які померли природнім чином на пасіці. Основною діючою речовиною бджолиного підмору є хітин (хітозан). Крім нього настоянка бджолиного підмору включає в себе меланін (азотовмісний пігмент тваринного походження), гепароїди, амінокислоти, пептиди, бджолину отруту і деякі інші речовини. Вони відновлюють біологічну рівновагу шляхом очищення організму і регуляції обмінних процесів, стимулюють і нормалізують імунні реакції, володіють фото- та радіопротекторними властивостями, підвищують стійкість організму до несприятливих зовнішніх впливів. Завдяки антибактеріальним і противірусним властивостям, настойка підмору пригнічує активність деяких мікроорганізмів, захищаючи організм від вірусних інфекцій. Антиоксидантні властивості підмору дозволяють застосовувати його для нейтралізації токсичних сполук різної природи, запобігання мутацій на клітинному рівні (для лікування раку), уповільнення процесів старіння організму. Хітозан володіє регенеруючою здатністю. Він активізує загоєння виразкової, опікової і раневої поверхні без утворення рубців. При нанесенні на рану має кровоспинний і знеболюючий ефект. Гепароїди (природні антикоагулянти крові), здатні пригнічувати запальні процеси, стабілізувати кров'яний тиск, надають цілющу дію на кровотворну систему, стан судин, зокрема при лікуванні варикозного розширення вен, тромбофлебіту і судин головного мозку. Хітозан-меланіновий комплекс, отриманий екстрагуванням з бджолиного підмору, здатний зв'язувати і виводити з організму надлишкову кількість жирів і холестерину. Він запобігає розвитку атеросклерозу, зміцнює стінки кровоносних судин, знімає неприємні відчуття в області серця. Настоянка підмору очищає кишечник, нормалізує його мікрофлору і функцію, регулює кислотність шлункового соку, має противиразкову дією, зменшує всмоктування токсинів, що робить можливою профілактику захворювань шлунково-кишкового тракту і нирок, діє як профілактичний засіб при ризику розвитку діабету. Хітозан посилює внутрішній синтез вітамінів В1, В2, В3, РР і фолієвої кислоти, активність щитовидної залози. Підмор бджолиний здатний пригнічувати запальні процеси, стабілізувати кров'яний тиск, має цілющу дію на кров, судини, ефективний при лікуванні варикозного розширення вен, тромбофлебіту і судин головного мозку. Завдяки гепатопротекторним властивостями, бджолиний підмор знижує навантаження на печінку. Настойка бджолиного підмору діє як кровоочисний засіб. Володіючи антитоксичними властивості, вона зв'язує і виводить з організму токсичні елементи і кишкові токсини. Бджолиний підмор, крім того, використовується при лікуванні маститу і панариціїв, при суглобових болях і аденомі передміхурової залози, імпотенції і фригідності. Вважається, що меланін, що володіє радіопротекторні властивості, здатний зв'язувати і виводити токсичні речовини, радіоактивні ізотопи і солі важких металів. Бджолиний підмор лікує різні захворювання, але головна його властивість - підвищення імунітету. Препарати бджолиного підмору не володіють побічною дією і, практично, не мають протипоказань. Людям старше 40 років не тільки можна, але і настійно рекомендується приймати цей диво-еліксир двічі на рік для профілактики. Характеристика та склад настоянки підморуНастойка підмору має коричневий колір та специфічний запах і смак сушених комах. Виготовляється на 40%-ному спиртовому розчині 20%-ної концентрації. Застосування настоянки підморуПерш ніж приступити до прийому підмору бажано провести очищення кишечника. Перед очищенням необхідно протягом 5-7 днів обмежити вживання м'яса, особливо смаженого і жирного, молока, цукру і хлібобулочних виробів. Очищення, відновлення організму, посилення імунітету: приймати кількість крапель настойки, рівній кількості років життя 2 рази на день відразу після їжі з невеликою кількістю води протягом місяця. Кожні півроку курс повторювати. Захворювання серцево-судинної системи, печінки, нирок, аденома передміхурової залози, сексуальні порушення та ін.: приймати настоянку по 15-20 крапель після їжі 2-3 рази на день протягом 1-2 місяців. Приймати не пізніше ніж за 3-4 години до сну. Зберігання настоянки підморуЗберігати у темному місці протягом 1 року. Дата: 2022-01-09 | | |||
Переглядів: 22781
|
| | |
Всього коментарів: 0 | |