Наші контакти
На зв'язку пн-сб 9-00 - 18-00
 Особистий кабінет
 Кошик
Товарів: 0
Головна » Статті » Застосування продуктів бджільництва

Лікувальні властивості маточного молочка

Що таке маточне молочко?

Скільки існує цивілізація, стільки вченим усього світу не давала спокою проблема довгожительства. У винаході і пошуку еліксиру молодості були задіяні різні сфери науки: мікробіологія, нутриціология, фізіологія, геронтологія і т.п. А якщо бути справедливими до кінця, то секрет довголіття відкритий ще 2,5 тисячі років тому Гіппократом, який прожив 105 років. Секрет довголіття - в маточному молочці, натуральному висококонцентрованих збалансованому природою, продукті бджіл, що сприяє активному довголіттю. Гіппократ регулярно приймав маточне молочко і рекомендував його своїм пацієнтам.

У сучасному світі хорошим прикладом застосування маточного молочка, є Японія. На нашій планеті у японців найвищий показник тривалості життя. І це при тому, що вони пережили ядерну катастрофу. В Японії існує державна програма щодо безоплатного забезпечення окремих прошарків населення маточним молочком. Спочатку це були діти дошкільного віку, а сьогодні їм забезпечують дітей до 12 років і пенсіонерів. Для виконання цієї програми уряд Японії імпортує сотні тонн маточного молочка з інших країн.

На внутрішньому ринку України ледь набереться сотня кілограмів цього продукту. На тлі ж екологічного неблагополуччя території держави в цілому, жителі України (як ніхто інший) потребують масового споживання маточного молочка. Саме на його радіопротекторні властивості звертають увагу багато вчених. Тому в ряді країн маточне рекомендується працівникам, чиї професії пов'язані з опроміненням. Японія перша дала зелене світло масовому вживання молочка цілою нацією.

Цінність маточного молочка

Структурною одиницею будь-якого біологічного об'єкта, зокрема організму людини, є клітина. І поки клітини мають здатність ділитися (оновлюватися), ми живемо. Але з роками через зашлакованості клітин продуктами метаболізму активність поділу знижується і організм старіє. Ядро клітини є центром управління і регуляції життєвих процесів. Без ядра клітина не може існувати, втрачає здатність до розмноження і гине. Саме в ядрі клітини сучасна наука бачить потенціал довголіття організму людини.

Нутриціологія, вивчаючи впливу продуктів бджільництва на клітинному рівні, прийшли до висновку, що головний ефект маточного молочка якраз і полягає в активізації ядра будь-якої клітини нашого організму. Більше того, цей біологічно-активний продукт містить готові інгредієнти для будівництва ядра клітини. Маточне молочко містить всі незамінні кислоти, необхідні нашому організму. І якщо молочко приймати регулярно в встановлених нормах, можна домогтися високих оздоровчих результатів і довголіття. Це і підтвердила Японія на прикладі цілої нації.

Навряд чи в природі існує другий (інший) такий натуральний продукт, який володів би аналогічною біоенергетичною ємністю, як маточне молочко. Всього за п'ять днів зростання, личинка майбутньої матки збільшує свою масу в 1,5-2 тисячі разів. А плодюча матка, яку в репродуктивний період бджоли годують виключно маточним молочком, здатна за добу відкласти таку кількість яєць, що в загальній своїй масі вони нерідко перевищують масу тіла самої матки.

Аналізуючи травні процеси в нашому організмі, вчені встановили, що їжа, з'їдена нами сьогодні, працює в нас на протязі п'яти наступних років. Тобто сьогоднішні наші проблеми зі здоров'ям були закладені вчорашнім втручанням. Ця особливість стосується і маточного молочка. В організмі має відбутися певне його накопичення. Є багато практичних прикладів, коли ефект після прийому молочка проявлявся через певний час. І це відноситься не тільки до маточного молочка. В організмі людини повинно накопичитися певна кількість речовини. Є багато прикладів, коли ефект після прийняття того чи іншого продукту, проявляється через певний час.

Лікування маточним молочком

Слід знати і пам'ятати, що продукти бджільництва не лікують. Активізуючи наші природні захисні функції, вони не дають захворіти при їх регулярному споживанні. Найкращий лікар - це наш організм як саморегулюючий і самовідновлюватися механізм з єдиними ліками, закладеним в нас Природою, - імунною системою. Безперечно, важливіше запобігти «війні», ніж потім відновлювати «розруху». Якщо ж патогенний мікроорганізм потрапив в макроорганізм, то ще невідомо, чи буде він гарантовано знешкоджений, і якими можуть бути наслідки «розрухи». Звичайно, логічніше її запобігти біді на випередження.

Експериментальні дослідження і клінічні спостереження, проведені в багатьох країнах світу, допомогли дізнатися багато таємниць цього цікавого продукту бджільництва і поставити його на службу охорони здоров'я. Результати досліджень показали, що натуральне сире свіжозібране маточне молочко має цінні лікувально-профілактичними властивостями, чого не можна сказати про його препарати.

Механізм дії маточного молочка ще мало вивчений і, ймовірно, заснований на ліпотропний ефект - здатності ненасичених жирних кислот вбудовуватися в біологічні мембрани, змінюючи їх властивості, активність мембранозв'язаних білків і роз'єднуючи окислення і фосфорилювання. Крім того, у маточного молочка добре виражені антиоксидантні властивості. Воно знижує (зменшує) окислення ліпідів і, в результаті, надає гіполітичну дію. Це призводить до нормалізації ліпідного спектра крові, що зменшує ризик розвитку атеросклерозу, гіпертонічної хвороби, інфаркту міокарда та інсульту. Маточне молочко розширює дрібні  кровоносні судини і цим нормалізує, в результаті чого нормалізується мікроциркуляція крові в тканинах органів, перш за все в міокарді. При цьому за рахунок анаболічного ефекту, поліпшується метаболізм в міокарді та інших тканинах.

Маточне молочко - прекрасний біостимулятор, який нормалізує обмінні процеси в організмі і підсилює ферментативну активність. Крім того, воно регулює клітинне харчування, гормональну діяльність, прискорює функції пригніченою нервовою системи і знижує рівень холестерину в крові. Молочко багате біологічно активними речовинами, необхідними для нормалізації гормональних і ферментних функцій організму. Воно відноситься до імуномодуляторів, стимулює кровотворення, захисні функції організму, підвищує його витривалість. Молочко прискорює виведення отрут, в тому числі і важких металів, володіє протирадіаційними властивостями.

Таким чином, маточне молочко є унікальним бджолиним продуктом, визначальним відмінності розвитку особин медоносної бджоли. У той же час в ньому міститься близько 400 речовин, які можуть бути використані і використовуються людини для нормалізації багатьох функцій організму. При систематичному вживанні маточного молочка активується процес утворення білків в організмі людини, підвищується фагоцитарна функція лейкоцитів. Є відомості про здатність маточного молочка пригнічувати ріст деяких злоякісних пухлин (лейкемії, лімфосаркоми, аденокарциноми і карциноми Ерліха). Встановлено також, що маточне молочко не володіє токсичністю.

Дію спиртової емульсії молочка вивчали і вірусологи. Дослідження показали, що вірусоліцидними властивостями володіє тільки маточне молочко, а не стабілізатор (40% спирт). Протягом останніх років неодноразово зазнавали лікувально-профілактичні властивості спиртової емульсії бджолиного маточного молочка при грипі. У вигляді емульсії (1: 9) маточне молочко зберігається тривалий час. Додавання спирту не тільки стабілізує його лабільні компоненти, але і сприяє швидкому всмоктуванню слизовою оболонкою під'язикової області.

При дуже небагатьох випадках маточне молочко має протипоказання до застосування. Препарати маточного молочка можна застосовувати при гострих інфекційних захворюваннях і хвороби Аддісона (захворювання кори надниркових залоз). Маточне молочко протипоказане при індивідуальній непереносимості. При підвищеній чутливості до маточного молочка відзначаються порушення сну і явище ейфорії, почастішання пульсу, сухість у роті, в деяких випадках спостерігаються алергічні реакції. При появі цих симптомів застосування маточного молочка необхідно скасувати. Високі дози маточного молочка можуть бути причиною нервових і ендокринних порушень. При призначенні маточного молочка повинні враховуватися індивідуальні особливості організму і забезпечуватися контролем лікаря.

За матеріалами книги "Маточне і трутневе молочко" Малихіна.

 

Дата: 2022-01-03 | Автор: Соколов Ігор
Категорія: Застосування продуктів бджільництва
Переглядів: 4036 | Теги: застосування маточного молочка, як вживати маточне молочко, лікування маточним молочком, маточне молочко | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]