Наші контакти
На зв'язку пн-сб 9-00 - 18-00
 Особистий кабінет
 Кошик
Товарів: 0

Медовуха (питний мед, медове вино)

Питний мед, медовуха, медове вино на травах

Відпускається у харчовій ПЕТ тарі ємністю 1 л., 5 л..  Фасування перед відправкою. 

 

Властивості, застосування медового вина

У нас на сайті можна купити питний мед натуральний, виготовлений природним бродінням винними дріжджами на основі джерельної води і високоякісного меду з різнотрав'я за старовинними рецептами з додаванням хмелю, ароматичних рослин та спецій. Медовуха витримана не менше одного року до повного освітлення та прозорості. Наше медове вино має бурштиновий  колір, приємний медовий післясмак та винний аромат, напівсолодке. Міцність 12-15 %.

Медове вино має цілющі властивості, благотворно впливає на організм, надає життєвих сил. Питний мед - старовинний український напій, який зараз набирає все більшої популярності серед гурманів і любителів натуральних національних продуктів. Історичні відомості показують, що на територіях сучасної України з часів Київської Русі і до Запорізької Січі - це був єдиний хмільний напій.

Як вживати медовуху? Є кілька правил вживаня цього хмільного напою.

  1. Фахівці в медоварінні радять пити медовуху до їжі. У всякому разі, так пили хмільний мед на Русі наші предки.
  2. Напій подається охолодженим. Запивати, або заїдати його не варто. Але якщо вам подобається вживати його по-іншому - строгих правил на цей рахунок не існує.
  3. Медовуха - напій не міцний, але підступний. Напій швидко всмоктується в кров. Звідси знайомий багатьом дивовижний ефект: голова твереза, а ноги не йдуть. Але якщо пити медовуху в невеликій кількості, стан сп'яніння швидко проходить.
  4. Корисно вживати медове вино на ніч, адже воно сприяє покращенню якості сну.

Наявність в рецепті медовухи натурального бджолиного меду робить цей напій унікальним і воістину корисним. У ньому міститься безліч вітамінів, мінералів і мікроелементів. Мед, який входить до складу медовухи, надає напою протизапальні, антибактеріальні, протиалергічні і бактерицидні властивості. Тепла медовуха використовується в лікувальному курсі простудних захворювань, ангіні і тонзиліті. 

Також вона володіє невеликими потогінними і сечогінними властивостями. При цьому медовуха розріджує слиз, що скупчився і виводить її з організму, дозволяючи поліпшити легеневу вентиляцію. Медовуха використовується в якості профілактики багатьох захворювань. 

  1. Так при серцевих захворюваннях і серцевої недостатності лікарі рекомендують вживати медовуху з сухим червоним вином раз в день перед їжею. 
  2. Вживання медовухи з м'ятою покращує сон і заспокоює нервову систему
  3. При печінковій недостатності потрібно під час їжі приймати медовуху розведену в негазованій мінеральній воді. 
  4. Весняну нестачу вітамінів і млявість допоможе зняти суміш з медовухи і кагору. 
  5. Поборотися з кишковою інфекцією і її наслідками (запор або діарея) допоможе келих міцної медовухи з червоним вином.

Зберігають медовуху у прохолодному темному місці у герметичній скляній тарі. Так, як питний мед - це "живе" вино, то не допускається його зберігання при температурі більш ніж 15 град.С.


Дата: 2024-10-02 | Автор: Соколов Ігор

Рейтинг: 4.7 из 5
Самий популярний товар у нашому магазині
Настоянка воскової молі 50 мл.
Настоянка воскової молі 50 мл.
120 грн