Пилок квітковий

Купити пилок бджолиний очищений, висушений

Збір: квітень 2019 р.. Вага: 150 грам, відпускається у крафт пакеті з прозорим вікном "Дой-пак".

Ціна: 70 грн.

 

Корисні властивості, застосування квіткового пилку

Пилок бджоли збирають на квіткових рослинах з тичинок та використовують його після консервації для годування своїх личинок. Приносять його бджоли на задніх ніжках у спеціальних кошиках, тому його ще називають бджолиним обніжжям. Складають бджоли пилок у комірки та заливають медом і ферментують, після чого він перетворюється на пергу, яку й використовують для корму.

Пасічники збирають квітковий пилок спеціальними пилковловлювачами, які розміщують на льотках вуликів. Бджоли з обніжжям пролазять через спеціальні отвори, при цьому гранули пилку опадають у спеціальне коритце. Після цього бджолярі свіжозібраний квітковий пилок просушують до твердого стану у спеціальних сушарках та зберігають до реалізації.

Квітковий пилок містить цінні харчові та біологічно активні речовини. До його складу входять:

  • білки, амінокислоти;
  • вуглеводи;
  • ліпіди;
  • органічні та нуклеїнові кислоти; 
  • мінеральні речовини;
  • рутин, вітаміни групи В та інші корисні речовини. 

Спільна дія рідкісних органічних кислот, мінеральних та біологічно-активних речовин, які містяться у пилку, сприяє регулюванню гормональної активності організму людини; вони допомагають знизити концентрацію холестерину в крові й виводять його з організму людини. 

Бджолиний пилок сприяє стимуляції життєдіяльності систем організму, покращує пам'ять та імунітет. Надзвичайно ефективний пилок для профілактики і лікування чоловічих захворювань: простатиту, аденоми передміхурової залози, при імпотенції.  Рекомендується для вживання людям похилого віку, а також тим хто зазнає інтенсивних фізичних та розумових навантажень. Пилок застосовують для ослаблених людей у післяопераційний період.

Висушений квітковий пилок слід зберігати не більше 1 року. Зберігати пилок слід в харчовому посуді у темномі прохолодному місці при температурі 0-5 С. Вживати по 0,5-1 чайній ложці натщесерце 2 рази на день (бажано з медом).

 


Рейтинг: 5.0 из 5